Zece investigații importante în primul trimestru de sarcină

29 ian. 2021
investigatii sarcina

Diagnosticarea precoce a anumitor patologii în timpul sarcinii sunt extrem de importante. Schema de tratament se face cu mare grijă astfel încât să fie minimalizate riscurile atât pentru mamă cât și pentru făt.

Marina Spiridon este la ce-a dea două sarcină și printre prioritățile de pregătire de venire pe lume a bebelușului pe primul loc sunt investigațiile medicale de laborator.

”De îndată ce am aflat că sunt însărcinată… deja pentru a doua oară am fost extrem de bucuroasă. Ca și oricare mămică sau viitoare mămică am grijă să merg la medic pentru a da analize care sunt de o importanță majoră atât pentru siguranța copilului cât și pentru siguranța mea”, a menționat Marina, gravidă în primul trimestru.

Valentina Vlas, director calitate Clinica Sante:

”Pentru început i se recomandă femeii însărcinate să se examineze la hemoleucograma și VSH, pentru a vedea dacă pe lângă sarcină nu este o anemie sau un proces inflamator bacterian. Alt test important este determinarea atât a anticorpilor cât și a antigenului la HIV. Un alt test recomandat este grupa sangvină și RH

Însărcinată, însăși cuvântul vorbește de la sine. Femeia care poartă sub inimă un bebeluș are mai multe sarcini de îndeplinit. Printe acestea se numără bineînțeles controalele de rutină la medicului ginecolog și efectuarea mai multor teste de laborator. Care sunt acestea vedeți mai jos:

10 analize obligatorii în primul trimestru de sarcină:

1. HCG total
2. Hemoleucograma
3. VSH
4. Grupa sângelui +Rh factor
5. AgHBS, Anti HCV, HIV, RPR
6. Sumar de urină
7. Glicemia
8. Cultura secretie col/vagin
9. Examen microscopic secreție urogenitală
10. Profilul TORCH

Anastasia Liubimova, medic de laborator, Clinica Sante:

”Citomegalovirusul este un virus comun care poate afecta mai multe persoane. În grupa de risc intră femeile însărcinate. Citomegalovirusul este transmis de la mamă la făt prin placentă. Pentru determinarea virusului este testul calitativ la ADN.


Valentina Vlas, director de calitate, Clinica Sante:

”Femeia neexaminată, netratată la timp poate duce la stagnarea sarcinii sau la avorturi spontane. Toate investigațiile de laborator despre care am vorbit au atât o însemnătate diagnostică pentru mămică, cât și pentru bebeluș în momentul în care se va naște”.

Clinica Sante a lansat servciul de colectare analize la domiciliu. Dacă nu puteți veni la Clinica Sante, Clinica Sante vine la dvs. acasă.

Pentru detalii sunați la 078 11 99 55.

EXPLOREAZĂ-ȚI
CORPUL
COMANDĂ
ONLINE