Bolile cauzate de avitaminoză!

20 apr. 2021
Boli cauzate de avitaminoza

Despre carența de vitamine în organism ne vorbește Mariana Verbina, medicul terapeut-nutriționist de la Clinica Sante din Ungheni.

După o perioadă îndelungată de izolare este timpul să testezi concentrația de vitamine în organism și să vezi cum să îți ajustezi alimentația pentru a suplini carența de vitaminele A, D, C, grupul de vitamine B12 etc. Consumul necontrolat de vitamine cumpărate de la farmacie, fără consultul medicului și efectuarea testelor de laborator pot avea consecințe grave cauzate de supradozaj, atenționează Mariana Verbina medicul terapeut-nutriționist de la Clinica Sante din Ungheni.

Mariana Verbina, medic terapeut-nutriționist de la Clinica Sante din Ungheni

Tratarea unei boli începe de la ajustarea regimului alimentar. În acest context consultul unui medic terapeut -nutriționist este absolut necesară. Pe Mariana Verbina, medic cu o experiență vastă pe tărâmul medical o cunosc mii de pacienți din Ungheni și nu doar care au rămas mulțumiți de felul cum au fost tratați. Medicul terapeut Verbina are o regulă, consultarea pacientului durează atât timp până acesta înțelege ce are de făcut pentru a se vindeca.

Și pentru că suntem în perioada când toți caută vitaminele minune care să le fortifice imunitatea, Mariana Verbina atenționează că înainte de a administra o cură de vitamine trebuie consultat medicul și de efectuat o serie de analize de verificare a nivelului vitaminelor în organism. Terapeutul, în funcție de simptomele pe care le prezentați o sa vă recomande exact la ce vitamină trebuie să faceți analiza de laborator. Investigațiile respective pot fi făcute în orice Centru Clinica Sante, inclusiv la Ungheni.

Medicul terapeut susține că există o serie de simptome ale avitaminozei (lipsa unei sau mai multe vitamine în organism) care ar trebui să îl alarmeze pe om: oboseala, micșorarea capacității de muncă, pielea uscată etc. Carența de vitamina A spre exemplu ți se poate „citi” pe unghii, acestea devenind foarte fragile.

„Din cauza lipsei de vitamine suferă întreg organismul”, a menționat medicul terapeut de la Clinica Sante Ungheni.

În atenția părinților, carența de vitamine influențează negativ imunitatea copilului, acesta devenind mult mai sensibili la boli. Afectați de lipsa de vitamine sunt și vârstnicii. Spre exemplu insuficiența de vitamina B12 în organism se poate manifesta de la pierdere ușoară a memoriei până la demență. Cu atât mai importantă devine testarea prin analize de laborator a concentrației vitaminelor în organism. Rezultatele testelor le ajută pe medici să indice un tratament cu vitamine individual.

Mariana Verbina susține că alimentația echilibrată nu tot timpul este suficientă pentru un aport de vitamine necesar organismului pentru o bună funcționare: „O echipă de savanți francezi au facut un studiu în vederea alegerii unui regim alimentar perfect cu ajutorul unui program special în calculator. Dar s-a dovedit că oricât de corect și echilibrat nu ar mânca omul, el nu primește cantitatea necesară zilnică de vitamine. Oricum omul suferă de carența de vitamine, de aceea este recomandat să luăm suplimente. Dar nici suplimentele nu pot înlocui un regim alimentar echilibrat”.

Mariana Verbina, medic terapeut-nutriționist de la Clinica Sante din Ungheni, str. Romana 35/E.

În cadrul Clinica Sante Ungheni consultă inclusiv: medic ultrasonografist, pediatru, ginecolog, cardiolog, endocrinolog, dermatolog, mamolog, neurolog-pediatru.

Programare la numărul de telefon: 079 77 44 48

EXPLOREAZĂ-ȚI
CORPUL
COMANDĂ
ONLINE