Clinica Sante susține viitorii medici

13 aug. 2021
Echipa medicala Clinica Sante

Excursie în laboratorul Clinica Sante

Lipsa cadrelor medicale a devenit mai simțitoare în perioada pandemiei cauzată de coronavirus. În acest context, Clinica Sante a dat curs solicitării parvenite de la profesorii de biologie de a organiza o excursie în cadrul laboratorului pentru ca să întărim dorința de a deveni medici a tinerilor participanți la o tabără de vară din Chișinău.

Echipați corespunzător, viitorii medici și biologi au intrat cu multe așteptări în sediul laboratorului Clinicii Sante. Aici i-a impresionat totul: de la echipamentul de ultima generație până la felul cum este organizată munca unui medic de laborator care implică mult profesionalism și responsabilitate.

Olivia-Augustina este studentă în anul II la biotehnologie medicală, în Austria. Tânăra ne-a împărtășit că a văzut în laboratorul Clinicii Sante aparataje de ultimă generație care le-a văzut și în laboratoarele din Austria: „La tabăra din Chișinău fac voluntariat.

Acum am o ocazie deosebită să fac comparație dintre dotările laboratoarelor din Austria și cele din R. Moldova. La Sante sunt aparate de ultima generație pe care le-am văzut și în instituțiile din Austria. La fel, mi-a fost interesant să aflu cum se face testul Alex, prin care se determină aproape 300 de alergeni dintr-o singură analiză de sânge. E ceva spectaculos”.

Marionela Ciornei, elevă în clasa 10-a la Liceul Prometeu Protalent: „Am văzut pe viu cum lucrează medicii cu analizele. M-a impresionat să văd cum se face spermograma. Pare a fi un simplu lichid, iar la microscop vezi cum se mișcă tot și are viață. Deci, azi am fost motivată să fac medicină”.

Și profesorii taberei de vară ne-au mărturisit că astfel de vizite sunt extrem de utile pentru elevii pasionați de biologie, întrucât teoria este important să fie aplicată în practică.

„Încercăm să le trezim interesul față de biologie. În același timp, o parte din elevi se gândesc să meargă să îmbrățișeze profesia de medic, de aceea încercăm să ne axăm mai mult pe activități legate de medicină. O astfel de vizită acoperă cel puțin 10 ore desfășurate în sălile de clasă. Mai ales că biologia este o disciplină care ar trebui aplicată mai mult în practică decât în teorie. Sunt sigură că experiența de astăzi le-a trezit mai mult interes viitorilor medici”, ne-a spus Elena Grecu, profesoară de biologie.

În cadrul laboratorului Clinica Sante se fac circa 1000 de investigații de laborator. Echipamentul de ultima generație și profesionalismul echipei medicale au impresionat tinerii care se gândesc să îmbrățișeze meseria nobilă de lucrător medical.

Îi așteptăm cu drag în familia Sante.

EXPLOREAZĂ-ȚI
CORPUL
COMANDĂ
ONLINE