Modalități de prevenire a cancerului ovarian

9 ian. 2023

Se spune că mersul regulat la ginecolog și controalele periodice ar trebui să fie parte a vieții unei femei, la fel precum aceasta merge în fiecare sezon la…shopping. Aveți un motiv în plus să o faceți o vizită la medicul ginecolog și, totodată, să dați analizele importante, atunci când vorbim de cancerul ovarian. La Clinica Sante puteți da testul screening CA 125, o analiză de prevenție a cancerului ovarian.

Ovarele sunt unele dintre cele mai importante organe interne ale aparatului genital feminin și joacă un rol fundamental în procesul de reproducere.
În afară de ecografiile regulate, care asigură că ovarele sunt sănătoase, mai sunt câteva lucruri simple pe care femeile le pot face pentru a preveni cancerul ovarian sau măcar pentru a-l depista în faze incipiente.

🔺 Testul screening CA 125 este una dintre cele mai accesibile metode de prevenire a cancerului ovarian. Are ca scop diagnosticul bolii în stadii în care acestea pot fi tratate și chiar vindecate.

🔺 Sarcina și alăptarea sunt factori de protecție împotriva cancerului ovarian. Femeile care au născut înainte de vârsta de 26 de ani, cele cu sarcini multiple și cele care au alăptat au un risc mai scăzut de boală.

🔺 Specialiștii menționează că potrivit studiilor, femeile care iau anticoncepționale au o probabilitate cu aproximativ 50% mai redusă de a dezvolta un cancer ovarian.

🔺 Unele cercetări sugerează că menținerea unei greutăți sănătoase și o dietă cu conținut scăzut de grăsimi poate scădea riscul de cancer ovarian.

Vă așteptăm mereu, cu drag, la Centrele medicale Clinica Sante! La noi veți găsi analize de laborator la prețuri accesibile și specialiști profesioniști, gata să vă ghideze spre o sănătate de fier.

📞 Apelați cu încredere:
022667266
078667266

medic ginecolog Clinica Sante
medic ginecolog la Clinica Sante Comrat,
Eva Casianenco

EXPLOREAZĂ-ȚI
CORPUL
COMANDĂ
ONLINE