Dereglările menstruale. Între normalitate și semne de alarmă

14 apr. 2023

💫 Deși se întâmplă lunar, ciclul menstrual rămâne a fi un fenomen incredibil, încă studiat de specialiștii în domeniu. Ceea ce îl face special sunt caracteristicile lui diferite de la o femeie la alta. Ceea ce pentru o femeie e normalitate, pentru alta poate fi o problemă de sănătate.

Plus la toate, dragi femei, e important să cunoașteți că ciclul menstrual nu va rămâne stabil de-a lungul vieții, este perfect normal să apară mici modificări de la o lună la cealaltă, odată cu trecerea anilor. Totuși, sunt anumite norme, care odată depășite, poartă numele de dereglări menstruale și pot semnala anumite probleme de sănătate. 

🧑‍⚕️ Evelina Raiceva, medic ginecolog la centrul Clinica Sante din Varnița vine cu anumite precizări în acest sens.

“Durata medie a menstruației este de la 3 la 8 zile (în medie 5 zile).

Pierderea de sânge în timpul menstruației variază în mod normal între 40 și 80 ml. Orice depășește acești parametri este o încălcare a ciclului menstrual. Este important să contactați un specialist pentru a evalua gradul dereglării și corectarea acestuia. La fel, este important să cunoașteți că o menstruație dureroasă, grea și neregulată este un motiv pentru a consulta un medic. De multe ori, această disfuncție poate fi asociată cu încercarea unei femei de a pierde drastic în greutate. În astfel de cazuri, împreună cu medicul endocrinolog, se determină dieta potrivită și metodele de corectare a greutății. Cel mai adesea, menstruația neregulată este doar un simptom. Numai un specialist calificat poate determina cauzele dereglărilor ciclului menstrual și prescrie un tratament adecvat.”

❣️ Toate femeile din Varnița și localitățile vecine sunt așteptate cu drag la centrul Clinica Sante la un control de rutină a medicului ginecolog. Nu uitați, că sănătatea voastră e importantă, oferiți-i prioritate!

📍 Adresa noastră: orașul Varnița, str. Tighina nr. 66

https://online.sante.md/medic/evelina-raiceva/
Pentru mai multe detalii vă îndemnăm să ne apelați la numărul de telefon:
📞 079 77 44 08

EXPLOREAZĂ-ȚI
CORPUL
COMANDĂ
ONLINE -15%