Cât de des trebuie verificată starea rinichilor?

8 apr. 2021
Analize rinichi clinica Sante

Practic nu este persoană care să nu fi auzit fraza că unul din zece oameni suferă de boli de rinichi.

O bună parte din persoane nici măcar nu bănuiesc că au anumite probleme cu sănătatea rinichilor pentru că în primele etape boala renală nu prezintă simptome. De fapt este atât de simplu să ții sănătatea rinichilor sub control. Este suficient să testați o dată la jumătate de an ureea serică și ureea urinară și creatinina, analize care pot fi făcute în orice Centru Medical Clinica Sante.

Îngrijorat de starea rinichilor săi, Ion Corecții s-a prezentat la Centrul Clinica Sante din Strășeni pentru a consulta medicul urolog și a face un set de analize

ION CORECŢII, pacient:

”Multă lume suferă din cauza rinichilor. Am venit să verific rinichii şi să văd care este starea sănătăţii mele”

MARIA CUCER, Medic urolog, Clinica Sante:

”Majoritatea afecţiunilor organismului uman pot influenţa şi metabolismul ureei şi creatininei. Acestea sunt două analize de bază care trebuiesc făcute inclusiv atunci când vorbim de patologiile sistemului urinar. Aceste analize ar fi bine să fie efectuate cel puţin o dată la şase luni. Pacienţii care primesc tratament sau se află într-o stare mai puţin bună efectuează aceste analize sistematic pentru ca medicii să vadă cât de eficient este tratamentul și cum evoluează patologia renală”.

NATALIA ŞOVA asistentă medicală, Clinica Sante Strășeni:

”Proba se recoltează din sângele venos. Pacientul se prezintă pentru prelevarea probei a ureei şi a creatininei pe nemâncate. Este foarte important ca pacientul, înainte de a preleva proba, să nu consume foarte multă apă. În caz contrar rezultatele analizei pot fi eronate.”

MARIA CUCER, Medic urolog, Clinica Sante

”Valorile crescute sau scăzute a acestor două analize pot depinde şi de fiziologia pacienţilor şi anume în cazul copiilor, a femeilor însărcinate, a celor care nu consumă carne şi sunt vegetarieni. Valorile crescute a ureei şi creatininei pot ascunde nu doar probleme renale, dar și cardiace, hipertensiunea arterială sau diabet zaharat. Asta este şi misiunea noastră, a medicilor, să găsim motivul pentru care acele valori sunt crescute sau scăzute şi să stabilim o diagnoză corectă. Aşa ajungem să ajutăm pacientul şi să-i oferim un mod de viaţă mai bun”.

Rețeaua națională de Centre Medicale Clinica Sante numără peste 100 de medici specialiști și face circa 1000 de analize de laborator.

Linia Verde Clinica Sante 022 66 72 66 / 078 11 99 55.

EXPLOREAZĂ-ȚI
CORPUL
COMANDĂ
ONLINE