Diagnosticul și tratamentul complicațiilor provocate de COVID-19

25 mart. 2021
complicatii covid 19

Chiar și formele ușoare de COVID-19 pot fi urmate de complicații pentru sănătatea persoanei afectate.

În acest context este foarte importantă diagnosticarea complicațiilor post-COVID-19. Ludmila Ipatii din Chișinău a suportat infecția cu SARS-COV-2 acum 2 luni și deși se simte relativ bine, a decis să verifice dacă infecția cu coronavirus nu i-a lăsat sechele.

Ludmila IPATII, PACIENTA:

“Acum cu 2 luni în urmă am fost diagnosticată cu COVID, o formă mai ușoară. Am avut dureri puțin în gât și o respirație puțin mai îngreunată. Am respectat toate regulile de igienă și izolare. Medicii atenționează că această boală lasă sechele pe diferite organe. Am hotărât să mă adresez la Clinica Sante pentru efectuarea analizelor medicale și o consultație la medic“.

Complicațiile unui pacient care a suportat Covid sunt astenia fizica marcată, starea de disconfort retrosternal, asociat cu dureri musculare, stările de tahipnee, însoțite cu stările de tahicardie, senzațiile de tusă persistentă, o subfebrilitate îndelungată asociată cu stările de frisoane.

Djema COIPAN, TERAPEUT Clinica SANTE

In cazul dnei Ludmila, luând în considerație că a suportat o formă ușoară de COVID, recomand pachetul elaborat de Clinica Sante, care include 18 analize pentru evaluarea stării de sănătate la moment, inclusiv evoluția bolilor cronice de care suferă pacientul care puteau fi agravate de infecția Covid”.

Pachetul de analize a complicațiilor post Covid include 18 teste de laborator, inclusiv testul la Anticorpi IgG Covid:

Prețul pachetului care include 18 investigații de laborator este de 1190 lei, iar analizele sunt selectate astfel încât să arate starea organelor care de cele mai multe ori sunt afectate de COVID.

Valentina VLAS, DIRECTOR CALITATE Clinica SANTE, medic de laborator:

“Hemoleucograma cu VSH, prin acest test vom atrage atenție la numărul de leucocite, la formula leucocitară, procentul neutrofilelor și limfocitelor. De asemenea, avem nevoie de concentrația hemoglobinei. Creșterea numarului de trombocite ne arată predispunerea la formarea trombilor, iar scăderea numărului de trombocite ar putea duce la hemoragii.

Pe lângă aceasta, în formula leucocitară si alte elemente ca monocitele, euzinofilele care pot să ne vorbească despre alergizarea organismului, deoarece pe fon de tratament în Sars-cov-2, utilizarea diferitor medicamente ar putea duce la diverse reacții alergice”.

Indicație pentru monitorizarea post Covid o au pacienții de vârsta a treia sau pacienții cu comorbidități. Trebuie să fie sub supravegherea medicului cardiacii, persoanele care suferă de hipertensiune, pacienții cu boli renale, persoanele care au hepatite virale, pacienții cu diabet zaharat, deoarece starea de hipoglicemie cronică crește riscul de reinfectare cu coronavirus de doua sau trei ori.

Valentina VLAS, DIRECTOR CALITATE Clinica SANTE, medic de laborator:

“Pacienții care au suportat infecția COVID-19, chiar și cei asimptomatici ar fi bine să se examineze pentru a evalua starea de sănătate după infecția care au suportat-o”.

Oferta „Pachet post-Covid” este valabilă în toate Centrele Clinica Sante.Linia verde Clinica Sante: 022 66 72 66 / 078 11 99 55

Vă mulțumim că alegeți Clinica Sante!

EXPLOREAZĂ-ȚI
CORPUL
COMANDĂ
ONLINE