Teste pentru compatibilitatea cuplurilor de îndrăgostiți

10 mai 2020
cuplu

Olga şi Ivan sunt doi tineri care au decis că sunt făcuţi unul pentru celălalt. Recent, Ivan i-a cerut mâna tinerei de doar 20 de ani, iar împreună au planuri mari. Nu ne referim doar la pregătirile pentru ziua cea mare: alegerea ţinutelor, a meniului sau a restaurantului. Viitorii soţi s-au gândit să facă şi o serie de analize medicale prenupţiale. Povestea lor de dragoste este una impresionantă.


S-au cunoscut într-un supermarket. Nu a fost o dragoste de la prima vedere, ba chiar s-au certat pentru un iaurt. Ivan însă a simțit că îtâlnirea lor nu a fost întâmplătoare. Au urmat săptămâni de căutare. Ivan a făcut tot posibilul pentru a o găsi pe Olga pentru ca într-un final să o întâlneacsă din întâmplare în stradă. De atunci nu s-au mai despărțit. Nu s-a lăsat așteptată nici cererea în căsătorie care a fost o adevărată surpriză pentru Olga. Când erau la odihnă în Cipru, tânărul a închiriat un iaht și în momentul când aleasa inimii lui savura brizele marine i-a întins inelul.

De ce cuplurile aleg Clinica Sante

Ivan Arnaut: „Am făcut un pas serios în viaţă, vrem să creăm o familie, ne dorim copii, aşa că am decis să ne pregătim pentru aceste lucruri serios. Aşa că am ales Clinica Sante unde vrem să ne verificăm starea de sănătate”.


Tinerii s-au bucurat mult când la recepția Clinicii Sante au primit un card de reducere de 10% la toate analizele de laborator pe care îl pot folosi în comun și este valabil pentru toată viața lor de familie, nu a trebuit decât să completeze un formular.

GALINA MORARI, medic ginecolog Clinica Sante: „Investigaţiiile de laborator includ nişte lucruri de bază, simple. Începem cu analiza generală a sângelui, care este foarte informativă. Foarte importantă este analiza sângelui la grupă şi rezus. De văzut dacă-s compatibili. Pentru tinere se recomandă analizele de rutină care includ frotiu simplu la conţinut vaginal. Aşa numit grad de puritate, care arată absenţa/prezenţa procesului inflamator, care este flora la moment. De asemenea nu trebuie să fie omisă importanța investigării infecțiilor cu transmitere sexuală. Se recoltează prin metoda colectării din canalul cervical, să fie cât mai informativ. Aici intră: infecţiile chlamydia, myplasma, ureaplasma, Papiloma Virus, apropos, care are o însemnătate foarte mare în cancerul de col uterin. Pentru bărbaţi, analiza de bază este spermocultura, spermograma, care arată dacă este partenerul sănătos. În cazul unor probleme partenerul va consulta medicul urolog”.

Spermograma este primul test pe care trebuie să îl facă partenerul atunci când planifică să conceapă un copil. Analiza pentru spermogramă necesită o pregătire.

Elena Donos, felcer laborant Clinica Sante:

„Se interzice consumul de cafea și a băuturilor alcoolice cu cel puțin două zile înainte de colectarea analizei. Scopul testului constă în evidențierea elementelor patologice pentru stabilirea cauzei infertilității masculine. Colectarea se face la sediul Clinicii Sante într-un loc special amenajat”.

GALINA MORARI, medic ginecolog Clinica Sante:

„Orice cuplu care vrea să înceapă o viaţă de familie, frumoasă, sănătoasă, să conceapă un copil sănătos, varianta ideală e să fie investigat, să consulte medicul pentru planificarea familiei și să treacă investigațiile de laborator necesare. Dacă se identifică vreo problemă generată de o infecție cu transmitere sexuală, tratamentul îl urmează ambii parteneri”.

Pentru programare la medicul ginecolog și detalii depre investigații de laborator recomandate pentru cuplurile de îndrăgostiți puteți să aplelați la Clinica Sante la numărul de telefon: 078 11 99 55.

Rețeaua națională de centre medicale Clinica Sante. Medici buni. Diagnostic exact. Tratament eficient.

Linia verde: 078 11 99 55 / 022 66 72 66.

EXPLOREAZĂ-ȚI
CORPUL
COMANDĂ
ONLINE