INVESTIGAȚII NECESARE ÎNAINTE DE VACCINARE

14 apr. 2021
Investigatii necesate inainte de vaccinarea copiilor

Vaccinarea. Mulți părinți își fac griji de imunizarea celor mici, în special din cauza fricii că bebelușul ar putea face reacții adverse post-vaccin.

Pregătirea copilului pentru vaccinare trebuie să înceapă cu verificarea stării de sănătate a acestuia. Clinica Sante a elaborat un pachet de investigații de laborator pentru depistarea bolilor care nu manifestă simptome, dar care s-ar putea agrava după administrarea vaccinului.

Mariana CHIRICA, PĂRINTE:„Bebelușul nostru a împlinit 4 luni, de aceea noi am hotărât să venim să facem analizele necesare pentru vaccin. Este al treilea copil din familia noastră și evident că suntem responsabili și cunoaștem faptul că trebuie să îl vaccinăm și să respectăm programul vaccinării, de aceea astăzi noi vom face analizele necesare pentru acest vaccin”.

După cum cunoaștem, înainte de vaccinare copilul este examinat de mai mulți medici specialiști. Obligatorie se face consultarea medicului neurolog.

Ludmila CUZNEȚ, MEDIC NEUROLOG PEDIATRU în cadrul Clinica Sante Botanica susține că examinarea începe de la adresarea mai multor întrebări părinților.

Până și felul cum a decurs sarcina se face importantă atunci când este vorba de sănătatea bebelușului.

“Noi trebuie să atragem atenția la forma capului, fontanela e tensionată sau nu, cum copilul reacționează în funcție de vârstă.

La 3-4 luni copilul deja zâmbește, reacționează la sunete și urmărește. Este foarte bine să avem și rezultatele unui set de analize recomandate înainte de vaccinare”.

Pachetul de analize înainte de vaccinare a fost elaborat de medicii imunologi din cadrul Clinica Sante și conține următoarele investigații.

Pachet analize înainte de VACCINARE:

Preț promoțional al pachetului de analize recomandate înainte de vaccinarea copilului este de 650 lei. Oferta este valabilă în toate centrele Clinica Sante.

Pentru detalii nu ezitați să sunați la Linia verde: 022 66 72 66 /079 77 44 48

Potrivit Valentinei VLAS, DIRECTOR CALITATE Clinica Sante, medic de laborator, aceste investigații de laborator ajută medicii care examinează copilul înainte de vaccinare să vadă dacă micuțul nu este în pragul unei infecții virale sau bacteriene, iar prezența virușilor precum Citomegalovirus și la virusul Epstein-Barr pot provoca probleme grave la ficat și sistemul nervos al copilului. Mulți părinți își fac griji pentru o eventuală reacție alergică post-vaccinare. În acest sens pachetul de investigații de laborator include și analiza pentru determinarea IgE total seric.

Bineînțeles că doar vaccinarea este metoda care ne poate proteja de o mulțime de boli cu potențial fatal, însă pregătirea copilului de imunizare trebuie să înceapă cu vizita la medicii specialiști: pediatru, neurolog, imunolog etc. (toți pot fi găsiți la Clinica Sante) și efectuarea investigațiilor de laborator necesare în vederea depistării patologiilor care ar putea duce la reacții adverse după efectuarea vaccinurilor.

Ludmila CUZNEȚ, MEDIC NEUROLOG PEDIATRU în cadrul Clinica Sante Botanica susține că un copil trebuie vaccinat neapărat, însă doar dacă este sănătos!

Reiterăm că preț promoțional al pachetului de analize recomandate înainte de vaccinarea copilului este de 650 lei. Oferta este valabilă în toate centrele Clinica Sante.

Vă mulțumim că alegeți Clinica Sante

Linia verde: 022 66 72 66 /079 77 44 48

EXPLOREAZĂ-ȚI
CORPUL
COMANDĂ
ONLINE