Cum protejăm copiii de viroze?

21 dec. 2022
Consultația medicului pediatru la Clinica Sante

Fiecare părinte vrea să-și vadă copilul sănătos și în siguranță și face tot posibilul ca să-l protejeze de viroze. Uneori, mamele sunt ca niște enciclopedii pline cu informații, soluții și metode utile pentru a-și ține copii departe de răceli, viroze și alte pericole.

Anna Melnicenco, medic pediatru din cadrul Clinicii Sante vine în susținerea și ajutorul părinților, cu o serie de sfaturi și recomandări pentru a-și proteja copii de virozele care bântuie în această perioadă.

”Infecțiile virale ale căilor respiratorii superioare la copii au cel mai des următoarele simptome: strănutul, nasul înfundat, rinoree, usturimea în gât, tusea, febră mare care debutează în prima zi, durerile de cap, durerile musculare. Trebuie să fim atenți, pentru că la sugari și copiii mici simptomele pot fi mai prelungite și mai acute, deoarece imunitatea lor este scăzută.

Trebuie să știm că atât virusurile, cât și bacteriile pot cauza dezvoltarea unor infecții. Diferența principală dintre infecțiile bacteriene și cele virale este modul în care sunt tratate, de aceea este important să ne adresăm la medic pentru a pune un diagnostic corect. Antibioticele distrug bacteriile, dar nu au niciun efect împotriva virusurilor. De ce este important să înțelegem asta? Pentru că folosirea greșită a antibioticelor contribuie la problema rezistenței bacteriilor la antibiotice. Cu alte cuvinte, dacă le vom folosi greșit, ulterior, în cazul unei infecții bacteriene, nu vom mai putea trata copilul și asta pentru că medicamentul nu își va face efectul”, atenționează Anna Melnicenco, medic pediatru din cadrul Clinicii Sante.

✍️ Iată care sunt cele mai importante măsuri pentru a ne proteja copii de viroze:
✅ spălarea frecventă a mâinilor cu săpun
✅ respectarea regimului zilei cu un somn calitativ și plimbări în aer liber;
✅ aerisirea cu regularitate a camerelor
✅ consumul a cât mai multe lichide și a unei alimentații sănătoase
✅ învățarea copiilor să strănute și să tușească într-o batistă;
✅ menținerea unei temperaturi optime în mediul în care se află copilul.

📞 Pentru a vă programa la specialiștii Clinicii Sante, apelați-ne cu încredere!
022667266
078667266

EXPLOREAZĂ-ȚI
CORPUL
COMANDĂ
ONLINE