Cum faci față asteniei de primăvară

20 mart. 2023

S-a întâmplat probabil multora dintre noi să ne trezim într-o dimineață obosiți și lipsiți de chef, deși afară e soare, iar primăvara bate la geam.

În medicină, această stare poartă numele de astenie de primăvară și afectează milioane de oameni din întreaga lume. Starea vine cu o serie de simptome precum: oboseală fizică și intelectuală, pierderea vitalității, tulburări de somn, dureri de cap, etc.

Nu se cunosc cauzele exacte alte asteniei de primăvară, specialiștii cred însă că există o serie de factori ce o declanșează.

🔸 Pe primul loc se afla lipsa luminii și a activității fizice din timpul sezonului rece, ce duce la o scădere considerabilă a vitaminei D în organism.

🔸 Nivelul scăzut de endorfine. Acestea scad de obicei în timpul sezonului rece din cauza luminozității scăzute, a frigului, dar și din lipsa activităților fizice.

🔸 Stresul poate intensifica orice condiție medicală și orice afecțiune, inclusiv astenia de primăvară.

✅ Printr-o dietă echilibrată, activități fizice în aer liber, suplimente alimentare, socializare și în general, un mod de viață sănătos putem ținem la distanță astenia de primăvară. Specialiștii de la Clinica Sante recomandă ca vitaminele și suplimentele să fie luate doar la indicația medicului, în urma unor analize.

 💥 La plasarea comenzii online beneficiezi de timp economisit, dar și de 15 % reducere la analize : https://online.sante.md/categorii/analize/
Vă așteptăm mereu, cu drag, în centrele Clinicii Sante! La noi veți găsi analize de laborator la prețuri accesibile și specialiști profesioniști, gata să vă ghideze spre o sănătate puternică.

Apelați cu încredere:
📞 022667266
📞 078667266

EXPLOREAZĂ-ȚI
CORPUL
COMANDĂ
ONLINE -15%