Cum paraziții intestinali pot afecta sănătatea copiilor și adulților?

14 sept. 2023
teste la paraziti intestinali

Un aspect frecvent ignorat, dar crucial, este prezența paraziților intestinali. Acești invadatori invizibili pot afecta grav sănătatea noastră și a copiilor noștri, dacă nu sunt detectați și tratați la timp. La Clinica Sante, înțelegem importanța depistării precoce a paraziților intestinali, de aceea oferim pachetul „Teste coprologice”, care include o serie de analize de laborator extrem de relevante. Acest articol vă va ghida prin detaliile esențiale despre paraziții intestinali și de ce este atât de important să efectuați aceste teste.

De ce ar trebui să vă faceți griji despre paraziții intestinali?

Paraziții intestinali sunt organisme microscopice sau mici care trăiesc în intestinul uman. Deși poate părea neplăcut, prezența lor nu este neapărat o raritate. Cu toate acestea, problema apare atunci când paraziții intestinali încep să se înmulțească excesiv sau să provoace simptome neplăcute. Acești paraziți pot fi transmiși prin apă sau alimente contaminate, contactul direct cu persoanele infectate sau prin animale de companie. Printre cei mai comuni paraziți intestinali la copii și la adulți se numără Giardia și Helicobacter pylori.

Ce simptome pot provoca paraziții intestinali?

Paraziții intestinali pot declanșa o varietate de simptome, iar acestea pot varia în funcție de tipul de parazit și gravitatea infecției. Iată câteva dintre simptomele comune pe care le pot provoca paraziții intestinali:

 • Tulburări digestive

  Paraziții intestinali pot duce la tulburări digestive, cum ar fi diareea sau constipația. Aceste simptome pot fi persistente și pot afecta calitatea vieții.

 • Oboseală și scăderea energiei

  Infecțiile cu paraziți pot determina oboseală constantă și scăderea nivelului de energie, afectând astfel capacitatea de a vă desfășura activitățile zilnice.

 • Scădere în greutate

  Unii paraziți intestinali pot afecta absorbția adecvată a nutrienților, ceea ce poate duce la scăderea în greutate în ciuda unei diete normale.

 • Probleme de piele

  Infecțiile cu paraziți pot declanșa probleme de piele, cum ar fi erupții cutanate sau mâncărime intensă.

 • Disconfort abdominal

  Simptomele precum balonarea, durerile abdominale și gazele excesive pot indica, de asemenea, prezența paraziților intestinali.

simptome paraziti intestinali

Cum vă poate ajuta pachetul „Teste coprologice” de la Clinica Sante?

La Clinica Sante, înțelegem că detectarea precoce a paraziților intestinali este esențială pentru menținerea sănătății dvs. și a copiilor dvs. De aceea, oferim pachetul „Teste coprologice”, care include următoarele analize:

teste coprologice
 • Proba de digestie

  Această analiză evaluază procesul de digestie din organism și poate dezvălui eventualele disfuncții care pot fi cauzate de prezența paraziților intestinali.

 • Coprocitograma (materii fecale, microscop)

  Coprocitograma este o analiză microscopică a materiilor fecale, care poate detecta paraziții intestinali și alte probleme legate de tractul digestiv.

 • Antigen Giardia – ELISA

  Acest test este conceput pentru a detecta prezența antigenului Giardia, un parazit intestinal comun care poate provoca simptome neplăcute.

 • Examen coproparazitologic

  Examenul coproparazitologic este o analiză complexă care vizează identificarea diferiților paraziți intestinali și a ouălor lor.

 • Antigen Helicobacter pylori din materii fecale

  Acest test ajută la detectarea Helicobacter pylori, o bacterie care poate cauza ulcere gastrice și alte probleme digestive.

Cum puteți beneficia de pachetul „Teste coprologice”?

Beneficiile efectuării pachetului „Teste coprologice” de la Clinica Sante sunt multiple. Prin intermediul acestor analize detaliate, puteți:

 • Detecta paraziții intestinali într-un stadiu incipient, ceea ce facilitează tratamentul rapid și eficient.
 • Evitați complicațiile grave ale infecțiilor cu paraziți, cum ar fi problemele de sănătate a copiilor sau afectarea digestivă cronică.
 • Aflați mai multe despre starea generală a sănătății dvs. digestive, ceea ce vă poate ajuta să adoptați măsuri preventive adecvate.

Materialul biologic pentru Testele Coprologice și Pregătirea Pacientului

Pentru a efectua cu succes testele coprologice incluse în pachetul de la Clinica Sante, este esențial să înțelegeți materialul biologic necesar și să vă pregătiți corespunzător. Iată informații detaliate despre acest subiect:

Materialul Biologic necesar este probă de materii fecale. Este important să colectați această mostră cu grijă și să o aduceți la laborator pentru analiză. Colectorul îl puteți lua din orice recepție Clinica Sante, sau să îl cumpărați de la farmacie.

Pregătirea Pacientului

Pentru a asigura rezultate precise ale testelor coprologice, este important să vă pregătiți corespunzător. Iată câteva sfaturi importante:

 1. Nu luați laxative sau medicamente antidiareice cu cel puțin o săptămână înainte de efectuarea testelor.*Aceste medicamente pot influența compoziția materiilor fecale și pot afecta rezultatele.
 2. Nu folosiți supozitoare sau clisme cu cel puțin o săptămână înainte de testare. Acestea pot afecta, de asemenea, rezultatele testelor.
 3. Colectați proba de materii fecale în mod natural, direct în recipientul furnizat. Evitați contaminarea cu alte substanțe sau apă.
 4. Asigurați-vă că proba este colectată într-un recipient curat și sigilat furnizat de laborator sau farmacie.
 5. Păstrați proba la temperatura potrivită și o aduceți la laborator în timp util. Pregătirea corectă a materialului biologic și respectarea indicațiilor medicului sau personalului medical vă vor asigura că rezultatele testelor vor fi precise și utile pentru evaluarea sănătății dvs. Consultați întotdeauna cu medicul dvs. sau personalul medical pentru orice întrebări suplimentare sau îndrumări specifice legate de testele coprologice.
teste la parazitii intestinali la clinica sante

De reținut!

Paraziții intestinali pot avea un impact semnificativ asupra sănătății dvs. și a copiilor dvs. Ignorarea acestui aspect poate duce la complicații grave. Prin efectuarea pachetului „Teste coprologice” la Clinica Sante, aveți oportunitatea de a detecta și trata paraziții intestinali într-un stadiu incipient, contribuind astfel la menținerea sănătății optime a întregii familii.

Este esențial să nu subestimați importanța acestor teste, deoarece sănătatea dumneavoastră și a celor dragi depinde de acest lucru. La Clinica Sante, suntem dedicați să vă oferim cele mai bune servicii de diagnosticare și tratament pentru paraziții intestinali, astfel încât să puteți avea liniște și să vă bucurați de o sănătate excelentă.

Nu lăsați ca paraziții intestinali să pună în pericol sănătatea dumneavoastră sau a copiilor dumneavoastră. Alegeți pachetul „Teste coprologice” de la Clinica Sante și luați măsuri pentru un viitor sănătos și fericit. Sănătatea dumneavoastră este cea mai prețioasă avere, iar noi suntem aici pentru a vă ajuta să o protejați.

Întrebări frecvente

Ce sunt paraziții intestinali?

Paraziții intestinali sunt organisme microscopice sau mici care trăiesc în intestinul uman. Pot include viermi, protozoare și bacterii care pot provoca simptome digestive și de sănătate variate.

Ce simptome poti avea cand ai paraziti intestinali?

Simptomele comune includ diaree, constipație, oboseală, scădere în greutate, probleme de piele și disconfort abdominal. Aceste simptome pot varia în funcție de tipul și gravitatea infecției.

Ce analize se fac pentru paraziti intestinali?

Pentru detectarea paraziților intestinali, se recomandă efectuarea următoarelor analize:

 • Examen coproparazitologic (ECP): Evaluează prezența ouălor, larvelor sau a paraziților în probele de fecale.
 • Teste serologice: Detectează anticorpi sau antigene specifice față de anumiți paraziți.
 • Endoscopie: Poate fi folosită pentru a observa paraziți în intestin.
 • Examenul direct: Un simplu examen microscopic al unei probe de fecale.

E important să discutați cu medicul gastrolog pentru a determina cea mai potrivită analiză în funcție de simptomele dumneavoastră.

De ce sunt importante teste coprologice precum pachetul oferit de Clinica Sante?

Testele coprologice ajută la detectarea precoce a paraziților intestinali și a altor probleme digestive, permițând un tratament rapid și eficient. Acest lucru poate preveni complicații grave și poate menține sănătatea dumneavoastră și a familiei dumneavoastră.

Cum pot beneficia de pachetul „Teste coprologice” de la Clinica Sante?

Pentru a beneficia de pachetul „Teste coprologice” de la Clinica Sante, nu este nevoie de programare. E suficient să recoltați proba de mase fecale corespunzator și să vă prezentați în orice filială Clinica Sante! Este important să vă îngrijiți de sănătatea dumneavoastră și a familiei dumneavoastră, iar noi suntem aici pentru a vă sprijini în acest proces.

EXPLOREAZĂ-ȚI
CORPUL
COMANDĂ
ONLINE