Când ficatul tău are nevoie de investigații medicale!

17 apr. 2021
Investigatii la ficat în cadrul Clinicii Sante

Adesea auzim persoane care bănuiesc că ar avea probleme cu pancreasul și ficatul, însă nu iau nici o măsură pentru a pune un diagnostic exact. Adesea amânarea consultului medicului specialist poate duce la agravarea problemei și pacientul ajunge în stare acută pe masa de operație.

În vederea monitorizării sănătății ficatului, pancreasului și vezicii biliare Clinica Sante a elaborat un pachet de analize COLECISTO-PANCREATIC care include 18 investigații de laborator. Ce analize conține pachetul ne vorbește Valentina Vlas, director calitate Clinica Sante, medic de laborator.

Care sunt simptomele comune ale bolii ficatului, pancreasului și vezicii biliare?

Dureri sau crampe abdominale, scăderea poftei de mâncare, senzație de greață, de gust amar, vărsături, balonări după mâncare, senzație de oboseală permanentă, uneori febră, diaree, transpirație rece (în cazul pancreatitelor) sunt doar o parte a simptomelor care ar trebui să îl trimită pe pacient la medicul hepatolog.

De ce hepatita este considerată o boală „tăcută”?

Hepatita se manifestă în mod diferit, în mare parte fiind asimptomatică sau cu manifestări foarte târzii. Există așa numita hepatită ascunsă, care nu dă nici un simptom, dar este periculoasă pentru că poate evolua până la ciroză hepatică fără ca persoana să simtă ceva. În aceste cazuri hepatita poate fi descoperită doar prin analize de laborator.

De ce persoanele care suferă de boli ale ficatului le este frică de sărbători?

Pentru că sărbătorile la noi sunt asociate cu mese copioase bogate în grăsimi. Dacă persoana nu se poate controla și consumă peste limită aceste produse, atunci se poate aștepta la o criză de colecistită. În acest caz durerile sunt de o intensitate maximă și majoritatea pacienților ajung la spital.

Când o pancreatită devine cronică?

La fel ca în multe afecțiuni care nu sunt tratate la timp sau corespunzător și devin cronice, pancreatita nu face excepție. Pancreatita acută se dezvoltă brusc și este cea care aduce pe cei mai mulți pacienți în sala de urgențe. Este o afecțiune destul de frecventă, care, din fericire, poate fi complet vindecata. Pancreatita cronică de cele mai multe ori apare după un episod de pancreatită acută și se manifestă ca o inflamare progresivă a pancreasului.

Ce include pachetul de analize denumit Pachet COLECISTO-PANCREATIC?

Pentru un diagnostic timpuriu al patologiilor ficatului, pancreasului și vezicii biliare Clinica Sante a elaborat un pachet de analize compus din 18 investigații de laborator: Hemoleucograma completa, VSH, Bilirubina directa, Bilirubina indirecta, Bilirubina totala, AST, ALT, GGT, Glicemie, Uree serica, Amilaza serica, Colesterol seric total, Fosfataza alcalina, HDL-colesterol,LDL-colesterol, VLDL, Lipide totale serice, Lipaza.

Vă mulțumim.

Pachetul COLECISTO-PANCREATIC se recomandă pentru diagnosticul și monitorizarea tratamentului afecțiunilor ficatului, vezicii biliare și a pancreasului. Prețul pachetului – 600 lei. Ofertă valabilă în toate Centrele Clinica Sante!

Linia verde Clinica Sante: 022 66 72 66/ 079 77 44 48

Vă mulțumim că alegeți Clinica Sante!

EXPLOREAZĂ-ȚI
CORPUL
COMANDĂ
ONLINE