Clinica Sante: Metodă inedită pentru depășirea fricii de ace

27 mart. 2021
depasirea fricii de ace

Prima fetița de la noi din țară care a încercat ochelarii VR în timp ce i-a fost prelevat sângele pentru analizele de determinare a stării de sănătate a micuței se numește Ana. Captată de ceea ce vede în ochelari copila nici măcar nu a simțit când i-a fost recoltat sângele din venă.

– Nici o albinuță nu ai simțit?, a întrebat-o asistenta medicală a Clinicii Sante, Iuliana Novosiolova.– Nu!, a răspuns Anișoara.– Pai ceva s-a întamplat. Nu simți nimic?– Nu!”

”Este evident că am avut situații în care Anișoara chiar nu voia și când vedea un medic, o persoană îmbrăcată în halat alb avea o repulsie sau o frică oarecare.

Am testat acești ochelari care într-un fel sau altul te distrag de la o colectare de sânge banală sau alte proceduri. Văd acest gadget drept un lucru foarte oportun.

Nici nu ai timp să te gândești că urmează o înțepătură sau ceva care te deranjează”, a menționat Ana Butuc, mama Anișoarei.

”Cu copiii de fiecare dată… chiar și cu maturii uneori, este greu să lucrezi. Când aud de medic, medicină și mai văd și un ac… ei au o frică oarecare. Astăzi a fost foarte ușor, pentru că Ana a fost un copil foarte cuminte și după comportamentul ei nu am simțit că a avut un oarecare disconfort. Este binevenită această implimentare a ochelarilor VR”, este de părere

Clinica Sante a implementat tehnologia VR pentru toți oamenii, în special copiii care au frica de ace.

Metoda pentru depășirea fricii: închide ochii și imaginează-ți ceva plăcut se pare că va rămâne în trecut.

Ochelarii VR care fiind puși pe ochi te duc în realitatea pe care o alegi este acum accesibilă la toate Centrele Clinica Sante.

Pentru detalii puteți apela linia verde Clinica Sante: 022 66 72 66.

Totodată, puteți beneficia de o recomandare medicală telefonică de la cei mai buni medici specialiști: (pediatru, ginecolog, urolog, terapeut, etc.)

EXPLOREAZĂ-ȚI
CORPUL
COMANDĂ
ONLINE