Colectarea probelor de urină

26 ian. 2023

Testele de urină sunt o sursă importantă de informații pentru evaluarea stării generale de sănătate. În cazul în care medicul Dvs a solicitat o asemenea analiză, este important ca aceasta să fie realizată corect. De acuratețea colectării urinei depinde rezultatul analizei.

Examenul complet de urină este o investigație de laborator, prin care urina este analizată din punct de vedere fizic, chimic și microscopic.

Mai multe detalii despre colectarea corespunzătoare a sumarului de urină, uroculturii și probei Neciporenco ne oferă Tatiana Cotos, asistentă medicală șefă de la Clinica Sante.

🔶 ”Pentru analiza generală de urină (sumar urină) se colectează primul jet al primei urini de dimineață, nu înainte de a face igiena intimă. Se colectează în recipient steril pe care îl puteți primi gratuit la Clinica Sante, sau să îl achiziționați din orice farmacie.

🔶 Pentru urocultură – însămânțarea urinei, se colectează jetul din mijloc al primei urini de dimineață. Neapărat respectăm o igienă strictă și o colectăm într-un recipient steril, atent, fără a atinge marginea acestuia.

🔶 Pentru proba Neciporenco, la fel e nevoie de o igienă minuțioasă în prealabil, iar într-un recipient steril se colectează jetul din mijloc al primei urini de dimineață.

Menționăm, respectarea regulilor de colectare a urinei sunt esențiale pentru a primi un rezultat corect al analizei de laborator.

☎️ Apelați-ne cu încredere:
022667266
078667266

Analize de laborator Clinica Sante
EXPLOREAZĂ-ȚI
CORPUL
COMANDĂ
ONLINE