Investigații de laborator pentru femei 50+

2 feb. 2021
sante analize

Ana și-a pierdut ambii părinți când aceștia abia de au trecut vârsta de 50 de ani. Vedeți ce a făcut femeia pentru a fi mai mult timp alături de copiii ei.

„Am o vârstă când în organism se petrec unele schimbări. Aş vrea orice schimbare să o monitorizez, să consult medicul, să fac investigațiile de laborator necesare, ca să previn ceva mai complicat”, a menționat Ana.

O idee genială de a-ți manifesta dragostea față de părinți și, în special, față de mame. Dacă vă doriți să îi aveți cât mai mult timp alături, îndemnați-i să treacă sistematic un control medical de rutină.

Djema Coipan, medic terapeut: “La vârsta a treia, ne aşteptăm la o agravare a patologiilor. Se recomandă de făcut un pachet din şapte analize care ar include: hemoleucograma, examenul biochimic pentru aprecierea funcţionalităţii organelor interne, marcherii tumorali, cel mai des întâlnit cancer fiind cancerul de col uterin şi cancerul glandei mamare. Pentru identificarea problemelor osteo-articulare se recomandă de făcut probele reumatice și calciul seric. Pentru stabilirea dereglarilor hormonale, femeile trecute de 50 de ani neapărat trebuie să facă analizele la hormonii tiroidieni”

Șapte investigații de laborator pentru femei

1. Hemoleucograma

2. Examenul biochimic

3. Sumar urină

4. Markerii tumorali

5. Probele reumatice

6. Calciu seric

7. Hormonii tiroidieni

Pentru a lua un tratament eficient și a preîntâmpina evoluția bolilor existente, Ana a trecut setul de investigații de laborator recomandat de medicul terapeut.„Femeia la orice vârstă trebuie să aibă grijă de ea, de sănătatea ei, de cum arată, dar îndeosebi după 50 când se petrec foarte multe schimbări e obligată să lase problemele de familie, problemele de lucru etc. şi să aibă grijă în primul rând de sănătate”, consideră Ana.

EXPLOREAZĂ-ȚI
CORPUL
COMANDĂ
ONLINE