Medic-urolog: Infertilitatea, problema actuală în rândul bărbaților

15 ian. 2021
infertilitatea la barbati

Medicul urolog Vitalie Buftea combate mitul că bărbații din ziua de azi nu prea recunosc când îi doare și refuză să meargă la specialist.

Unul din cei mai buni medici urologi, cu o experiență de peste 40 de ani, consultă la Centrul Medical Clinica Sante din Bălți.

Pentru programare sunați la 079 77 44 48

Vitalie Buftea este un medic care nu are nevoie de prezentare, în special pentru locuitorii din regiunea Nord a R. Moldova. Timp de mai bine de 40 de ani de activitate a făcut peste 16 mii de intervenții chirugicale și peste 150 mii de consultații. «Publicitatea mi-au făcut-o pacienții care au venit cel puțin o dată la consultație la mine. Ei au povestit altor persoane și tot așa», ne-a explicat medicul urolog Vitalie Buftea.

Profesionalism, corectitudine și răbdare

Prima consultație la medicul urolog Vitalie Bufteanu se rezumă doar la studierea anamnezei, simptomelor și indicarea unui tratament – este o lecție de viață.

Consultația primară începe cu colectarea anamnezei: medicul întreabă pacientul despre plîngerile sale cu privire la starea de sănătate, studiază istoria bolii, efectuează examinare vizuală ale organelor genitale. Diagnosticarea bolilor ale sistemului genito-urinar se realizează cu ajutorul unor teste de laborator (analize de urină, sânge, secreţia prostatei, şi altele pe care le puteți face cu 10% reducere la laboratorul de încredere Clinica Sante), precum şi metode endoscopice, instrumentale şi ecografice.

Medicul asultă cu atenție pacientul, răspunde la întrebări, este bine ca pacientul să vină cu întrebările scriese pe o foaie de acasă, îl examinează, îi alcătuiește un program de investigații și în baza rezultatelor analizelor de laborator îi stabilește schema de tratament.

«Uneori îmi ia mai mult timp să explic pacientului de ce trebuie să respecte cu exactitate indicațiile medicului și tratamentul, dar cu puțină răbdare reușim să facem o echipă cu pacientul», a menționat urologul.

Potrivit specialistului din numărul total al pacienților pe care îi consultă, vreo 10 % fac abateri de la indicații, pe aceștia medicul îi numește pacienții pe care îi vede de la o acutizare la altă acutizare. Cu bolile sistemului urinar însă, nu e de glumit. Depistarea tardivă poate avea consecințe grave, sau chiar letale. Și dacă majoritatea consideră că nu îi vizează, medicul urolog Vitalie Buftea atenționează că cel puțin 1 din 10 preieteni din cercul dvs de cunoscuți suferă de aceste patologii ale rinichilor, fără să conștientizeze acest lucru.Simptome nesemnificative la prima vedere, dar care ascund boli grave!

Când trebuie să mă adresez la medicul urolog?

Chiar dacă nu vă doare nimic, cel puțin o dată pe an trebuie să consultați urologul, deoarece o bună parte din patologiile sistemului genito-urinar sunt asimptomatice, sau au simptome comune cu alte afecțiuni.

«Diagnosticul diferențiat este extrem de important. O durere lombară poate să semnaleze o scolioză, vreo patologie renală, apendicită etc. Simptomele sunt comune pentru foarte multe boli, din acest motiv doar un specialist în baza unor investigații poate să stabilească diagnosticul corect», a subliniat medicul urolog Vitalie Buftea.

Deosebit de precauți, atenționează medicul, că trebuie să fie persoanele care au antecedente de afecțiuni ale sistemului genito-urinar. Printre simptomele care ar trebui sa vă pună în gardă se numără: micțiuni frecvente, frisoane, febră, usturimi la urinare etc. Dacă aveți aceste simptome trebuie de urgență să vă dresați la medicul urolog pentru ca acesta să confirme sau să infirme că simptomele sunt cauzate de o problemă a sistemului urinar.

Infertilitatea, problema actuală în rândul bărbaților

Medicul urolog Vitalie Buftea combate mitul că bărbații din ziua de azi nu prea recunosc când îi doare și refuză să meargă la specialist.«În comparație cu acum 15-20 de ani, când să te adresezi la medicul urolog era cumva rușinos, acum pacienții vin mult mai informați și fără anumite ezitări», a menționat doctorul Buftea. Astăzi nu mai este noțiunea că..sex nu există, valabilă în Uniunea Sovietică, despre care medicul astăzi își amintește cu un fel de ironie. Mai mult ca atât sunt și medici specializați pe tratarea anumitor disfuncții legate de acest proces. «În 1980 am făcut specializarea în sexapatologie», ne-a comunicat medicul. Potrivit urologului tot mai mulți bărbați se adresează la el ca specialist cu problema infertilității. «Cauzele pot fi diferite: de la o infecție netratată la timp până la condiții nocive de lucru, poluare, alimentație nesănătoasă etc», a subliniat medicul.

După peste 40 de ani de activitate medicul urolog Vitalie Buftea poate spune cu siguranță care este secretul succesului, care pentru un medic se exprimă prin aprecierea și încrederea pacienților: «Omul trebuie să muncească, deoarece muncă făcută cu și din plăcere îl înobilează».

Programare la medicul urolog Vitalie Buftea

Pentru a beneficia de consultația medicului urolog Vitalie Buftea cu o experiență de peste 40 de ani și care știe să facă echipă împreuna cu pacienții săi în lupta împotriva afecțiunilor, nu aveți decât să vă programați la nr. de telefon

Tel: 079 77 44 48

Centrul Medical Clinica Sante din Bălți. str. Decebal nr. 124.

EXPLOREAZĂ-ȚI
CORPUL
COMANDĂ
ONLINE