Testăm hormonul fericirii. După o perioadă de stres și griji care își lasă amprenta pe starea de bine a unei persoane, o serie de simptome cum ar fi nervozitatea, insomnia, lipsa de dorință de a mai face ceva etc. pot semnala un dezichilibru hormonal. Care este hormonul responsabil de aceste simptome a aflat Svetlana Glinca, o doamna din Chișinău care se îngrijește de sănătate și își dorește ca fiul ei să aibă parte de o mamă calmă și iubitoare.
Svetlana Glinca, pacientă: ‘‘Înţelegem foarte bine că oameni complet sănătoşi nu există. Am aflat că la Clinica Sante poţi face mai multe analize despre care puțin cunosc, însă sunt foarte importante, aici mă refer la cele hormonale. În special mă interesează „hormonul fericirii” – serotonina. Vreau să aflu dacă nivelul serotoninei se află în limitele normale. Eu ştiu foarte bine că starea mea emoţională poate afecta sănătatea fiului meu şi a celor apropiaţi mie’.’ Valentina Vlas, director calitate Clinica Sante: ”Serotonina asigură transmiterea impulsurilor către sistemul nervos central. Acest hormon are o mare importanţă. Prin nivelul serotoninei putem determina anumite stări ale pacienților. Numărul celor afectați variază şi pe sexe. La femei sunt mai mulţi factori care predispun la apariția dezichilibrului hormonal din acest motiv probleme se manifestă mai des anume în cazul lor”.
Svetlana consideră că deși încearcă să fie un om cât mai optimist pentru că trăirile pozitive, bucuriile îţi aduc beneficii atât ţie, cât şi celor din jur, conștientizează că nu tot timpul reușești să ții emoțiile sub control și acest lucru poate fi cauzat de un dezichilibru hormonal. Acest lucru a și determinat-o să facă analaiza la serotonină.
Valentina Vlas, director calitate Clinica Sante: ”Care ar fi semnele clinice ale persoanelor care au dereglări de concetraţie a nivelului de serotonină? În primul rând aceste persoane au un comportament mai agresiv, sunt mai sensibili, au o stare emotivă mai pronunţată, au probleme cu memoria. Este o problemă comună neuro-endocrină. Din cauza asta pacienţii de obicei se adresează sau neurologului sau endocrinologului sau în unele situaţii chiar către ambii specialiaşti”.
”Sigur, în viaţă poţi avea şi perioade mai puţin fericite… se întâmplă tuturor. Dar încerci să treci peste ele și mă bucur că și medicina modernă îți poate oferi un sprijin în acest sens prin efectuarea testelor care să identifice cauza problemelor”, a menționat Svetlana Glinca.
Testul la serotonină, numit și hormonul fericiri, poate fi făcut în orice centru medical Clinica Sante. Pentru detalii puteți suna la 078 11 99 55.
Rețeaua națională de centre medicale Clinica Sante. Medici buni. Diagnostic exact. Tratament eficient.
Linia verde 078 11 99 55/ 022 66 72 66