Liubov Maievschi activează în calitate de medic ginecolog-oncolog de 42 de ani
Având o experință impunătoare în acest domeniu ea susține că, de cele mai multe ori, femeile din țara noastră bat la ușa medicului atunci când au deja o problemă gravă de sănătate. Totuși, în ultimii ani, ea observă tendința femeilor de a avea mai multă grijă de sănătatea lor. „Fac regulat testul Babes Papanicolau, merg la consultație la medicul mamolog, vin la controalele profilactice, iar acest lucru nu are decât să bucure”, afirmă medicul.
Pentru a răspunde la necesitățile sanitare a femeilor, Clinica Sante a elaborat un pachet de analize la preț promoțional de 600 lei, pentru diagnosticarea timpurie a patologiilor specifice doamnelor trecute de 25 ani.
Pachet analize la infecții bacteriene și fungice urogenitale + citologie care include:
• identificare bacteriană și fungică (gratuit antibiograma si antifungigrama),
• examen microscopic secretie urogenitala,
• cultura secretie col/vagin la Trichomonas,
• Examen BABES-PAPANICOLAU în mediu lichid
Cu toate acestea, nu sunt puține cazurile când femeile se adresează tardiv la medic, atunci când au deja o tumoare.
Iată de ce, spune medicul, este necesar ca fiecare femeie să treacă regulat controalele medicale de rigoare, iar odată pe an sau odată la doi ani, în funcție de necesitate, să treacă examenul citologic cervico-vaginal Babeș Papanicolau, care identifică de timpuriu celulele cu potențial malign din colul uterin, chiar înainte ca ele să ajungă în acest stadiu. Tot cu ajutorul testului Babeș Papanicolau se identifică infecțiile genitale, fiind, de fapt, primul pas către vindecarea acestora. „Făcută la timp această analiză poate salva vieți. Femeile trebuie să cunoască că în primele stadii bolile oncologice nu se manifestă nici într-un fel. Cancerul ovarian, de exemplu, se depistează cel mai des în al treilea stadiu. Iată de ce este important controlul profilactic”, menționează Liubov Maievschi.
Rezultatul depinde și de pregătirea pentru analize
La Clinica Sante examenul Babeș Papanicolau se face în mediul lichid. Pregătirea înainte de efectuarea analizei respective este foarte importantă, pentru că de ea depinde acuratețea rezultatului. Astfel, cu 48 de ore înainte de recoltarea probelor, trebuie să fie evitat contactul sexual sau lavajul vaginal, folosirea tampoanelor intravaginale, administrarea diverselor geluri, creme și tratamente intravaginale. De asemenea, se recomandă recoltarea în afara perioadei menstruale, în perioada de mijloc a ciclului menstrual, iar în cazul infecțiilor, după tratarea acestora. În funcție de rezultatul testului medicul îi indică pacientei ce are de făcut în continuare.
Potrivit medicului ginecolog, de multe ori în cabinetul ei ajung femei ce suferă de boli inflamatorii pelvine determinate de anumite infecţii bacteriene, cum sunt Chlamydia, Mycoplasmă sau Ureaplasmă.
Liubov Maievschi susține că, în prezent, grație testelor moderne de laborator a devenit posibilă depistarea exactă a infecției care stă în spatele unei boli inflamatorii, fapt ce garantează prescrierea unui tratament efectiv. „Chiar de la primele simptome sau modificări în organism femeia trebuie să meargă la un medic competent. Acest fapt va permite începerea la timp a tratamentului și prevenirea bolilor oncologice”, avertizează medicul.
Timp de mai bine de 40 de ani medicul ginecolog-oncolog Liubov Maievschi a salvat sute de femei prin:
- Diagnosticarea exactă a bolilor ginecologice/oncologice
- Stabilirea unui plan de investigații medicale individual
- Elaborarea unei scheme de tratament eficient
Liubov Maievschi, medic ginecolog-oncolog:
„Făcută la timp, o simplă analiză poate salva vieți. Femeile trebuie să cunoască că în primele stadii, bolile oncologice nu se manifestă nici într-un fel. Cancerul ovarian, de exemplu, se depistează cel mai des în al treilea stadiu. Iată de ce este important controlul profilactic”
Programare: 079 77 44 74
Adresa: Clinica Sante Bălți, str. Independenței nr. 37
Vă mulțumim că ați ales Clinica Sante!