Dureri în zona pelviană?  Este timpul pentru o vizită la ginecolog

7 feb. 2022
Durere acuta in zona pelviana
Durere în zona pelviană

Ai observat în ultimul timp că ai frecvent dureri în zona pelviană? Nu știi din ce cauză acestea apar? Nu te panica! Important este să nu ignori durerile. Primul pas e să te programezi la un specialist care știe să diagnosticheze orice problemă din domeniul ginecologie. Care sunt motivele și problemele fiziologice sau patologice care degenerează în dureri de pelvis, vezi mai jos.

1. Perioada de ovulație

Efectul mittelschmerz sau, în traducere, ovulație dureroasă este specific unei mari categorii de femei, cărora desprinderea ovulului le poate cauza dureri și disconfort în zona pelvisului. Fiind un element fiozologic, absolut normal, acesta nu necesită intervenție medicamentoasă. Ca durată, mittelschmerz ține între câteva minute și câteva ore. 

2. Infecțiile tractului urinar

Una din 2 femei suferă în prezent de o infecție a tractului urinar, o cifră absolut îngrijorătoare, mai ales că multe dintre femei preferă să suporte durerea, în loc să meargă la un control medical. În acest caz, este vital să mergi la un medic urolog în Chișinău, iar la Clinica Sante acest specialist poate fi găsit în mai multe Centre medicale din Chișinău, la Bălți, Strășeni și Anenii Noi. Medicul urolog ghidat de rezultatele analizelor (sumar urină, urocultura, proba Nechiporenko) va stabili exact diagnosticul pentru a indica un tratament eficient al cistitei, infecției urinare, pielonefritei etc. Specialistul în urologie/nefrologie va determina cauzele, care pot fi provocate de stilul de viață, administrarea unor medicamente sau anumite malformații congenitale care pot rezulta dureri în zona pelviană.

3. Boli cu transmitere sexuală

Sunt una dintre cauzele frecvente cu care femeile se adresează la medic, provenind majoritar din rapoarte sexuale neprotejate, dar cu un tratament eficient acestea pot fi tratate cu succes.  De exemplu, gonoreea și chlamydia sunt două infecții cu transmitere sexuală ale căror prim simptom poate fi durerea în zona pelviană. Important este ca pacienta să se adreseze la timp la laboratorul Clinica Sante și să aleagă pachetul potrivit de analize pentru stabilirea tipurilor de infecții urogenitale. La Sante sunt mai multe astfel de pachete de analize la prețuri reduse, oferta fiind valabilă în toate Centrele medicale Sante din Chișinău, Bălți, Ungheni, Strășeni, Anenii-Noi, Călărași etc.  

4. Chisturile ovariene

Chisturile ovariene sunt formațiuni patologice, sub formă de pungă, care apar în momentul când organismul nu poate să elibereze ovulul, creând o presiune pe zona pelviană. Această presiune sau durere denotă că e necesar un control minuțios din partea unui ginecolog și oncolog. Primul va verifica problemele existente în parcursul ciclului menstrual și cauzele de ce organismul nu reușește să elibereze ovulul, iar cel de-al doilea, medicul ginecolog oncolog de la Sante va stabili în baza anumitor investigații de laborator dacă nu este un proces canceros.

5. Tumori sau fibroame

Sunt situații mult mai grave, când apar formațiuni tumorale, iar un ginecolog calificat vă poate consilia despre parcursul tratamentului, inclusiv cu cooptarea unui specialist în oncologie. Important la acest capitol este ca intervenția medicului să fie cât mai rapidă, cu demararea imediată a tratamentului corespunzător.

Clinica Sante îți oferă posibilitatea consultării unui medic ginecolog în Bălți, Chișinău, Ialoveni, Ungheni, Strășeni, Hâncești, Soroca, Călărași, Varnița, Orhei și mai nou un medic ginecolog bun poate fi găsit și la Clinica Sante din Anenii Noi. Toții medicii noștri sunt calificați conform profilului și oferă servicii de calitate la prețuri avantajoase. Vă așteptăm cu drag la Clinica Sante!

EXPLOREAZĂ-ȚI
CORPUL
COMANDĂ
ONLINE